Година от кончината на Паоло

Днес се навършва точно година от нелепата смърт на 4-годишния Паоло.Трагедията потресе и обедини старозагорци. Още от ранните часове на следващия ден на лобното място на момченцето се събраха стотици, които не криеха сълзите си, положиха цветя, запалиха свещички и изразиха съпричастност с мъката на почернените родители Красимира и Иван Иванови. Няколко дни след смъртта на детото многохилядно мирно шествие премина по централната улица и поиска спаревдливо и бързо правосъдие за убийците на пътя. Година по-късно, мястото, където Паоло завинаги остана на 4 години, продължава да бъде отрупано с цветя, плюшени играчки, снимки, запалени свещички. Зародилата се тогава в социалната мрежа идея за паметник, който да символизира борбата срещу войната по пътищата, продължава да бъде актуална и днес, въпреки че старозагорци не са единни за визията му.

Да почете годишнината от трагичния край на детето си майката Красимира Иванова избра инициатива, с която да популяризира и безопасността по пътищата като раздаде 200 тениски с лика на момченцето и с надписа „Аз съм бъдещето! Пази ме!".

В късния следобед на 2 юни 2014 година на пешеходната зона в Стара Загора, само на метри от СОУ „Васил Левски", джип прегази 4-годишния Паоло, който заедно със сестричката си караше колело. Шофьорът-Георги Сапунджиев, бе признат на първа инстанция за виновен, че при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детето и за невинен, че е извършил деянието на пешеходна пътека. На Сапунджиев бе наложено наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 5 години. Апелативният съд в Пловдив увеличи почти двойно присъдата на водача-6 години лишаване от свобода и без право да шофира в продължение на 8 години.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top