3-годишно дете пострада при ПТП в Стара Загора

Вчера около 10,50ч., по ул.”Васил Левски” в Стара Загора, се е движел лек автомобил”Опел Зафира”, управляван от 36-годишен мъж от Стара Загора. На кръстовището с ул.”Хаджи Димитър Асенов” не спазил пътен знак „Стоп” и блъска движещото се с предимство возило”Дайхатсу Куоре”, управляван от 32-годишен старозагорец. В резултат на удара са пострадали возещите се в Опел-а 29-годишна старозагорка (контузии по главата, лицето и шията) и 3-годишно дете (контузия на главата). Пострадалите са обслужени амбулаторно в ЦСМР-Стара Загора и освободени, без опасност за живота. Водачите са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата.

Същия ден  около 17,30ч. по АМ „Тракия”, в посока запад-изток, се е движел лек автомобил„БМВ”, управляван от 19-годишен младеж от София. В района на км.206+200, в землището на общ.Стара Загора, поради движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол над автомобила, който напуска пътното платно, блъска се в предпазна ограда (телена мрежа) и се преобръща по таван. В резултат на настъпилото ПТП водачът е получил мозъчно сътресение, пътуващия на предна дясна седалка 21-годишен мъж от София – разкъсване на брахиална артерия на лява ръка, а пътуващия на задна седалка 21-годишен мъж, също софиянец– фрактура на гръбначен стълб.

Лицата са откарани в УМБАЛ-Стара Загора, където след извършен преглед са настанени в НХО, без опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила. Не са използвани обезопасителни колани. Образувано е досъдебно производство.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top