Пъдев: Слух е, че ще се настаняват бежанци на територията на Казанлък (видео)

Днес  депутати на БСП от старозагорска област, заедно областния председател на партията Васил Самарски се обявиха категорично против закриването на полицейската школа в Казанлък.

Ние сме категорично против закриването на полицейската школа в Казанлък и евентуалното й превръщане в бежански лагер. Ще използваме всички законни инструменти, които са по силите ни, за да запазим школата на територията на град Казанлък  във вида в които е съществувала и съществува в момента, ведно с наличните й персонал и професионалисти, каза днес на пресконференция в Стара Загора местният депутат от БСП Атанас Пъдев.

Той посочи и аргументите, с които социалистите ще бранят полицейската школа: Стратегическото местоположение на школата в рамките на града, близостта й до Арсенал. В тази школа работят и се подготвят кадри, които са нужни за сигурността на нашата държава. Те не са само за  МВР, както и за министерство на отбраната. Твърдо заставаме зад това школата да съществува, допълни още социалистът.

Според левите депутати от 27 МИР Стара Загора, гражданите няма нужда да се притесняват. Всичко това са слухове.  Към ден днешен, решение закриване на школата и настаняване на бежанци няма. След решенията взети на днешния министерски съвет можем да обсъждаме въпроса отново, каза  Атанас Пъдев. Според него, на територията на старозагорска област към момента няма подходящо място за настаняване на бежанци.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top