ВИДЕО: Първанов: На България не й трябват гета (обновена)

ВИДЕО: Първанов: На България не й трябват гета (обновена)

Днес Георги Първанов посети Стара Загора. Това се случи по повод на поетите инициативи  на експрезидента  за организация и провеждане на серия от срещи под формата на  дискусионна мрежа „Български дебати”.

По време на пресконференция, на която присъства експрезидента , той дискутира наболелия в последните дни въпрос за бежанския поток към България.

„От порядъка на 10-12 са предложенията, които моя екип обобщават относно бежанския въпрос. Тези предложения ще ги отстояваме пред институциите.
Ще организираме  изработването на един модел за образованието на децата на бежанците. Защото ние като държава нямаме полза  от това те да стоят изолирани, незнаещи езика, оказващи се в невъзможност за елементарен контакт. На България гета не са и необходими, независимо дали става въпрос за бежанци или за друг вид гета”, каза Първанов.

„Аз мисля, че българската държава ще сгреши ако фокусира цялото си внимание върху бежанците, говоря за ключови министерства и забрави, че наши сънародници имат своите големи проблеми.

Да хуманност трябва да има към бежанската общност, но това предполага много строги мерки за сигурността на страната, сигурност на границите и на всеки един български гражданин”, обобщи бившия главнокомандващ .

В края на срещата Първанов изрази своето мнение относно настоящата политика на страната.

„Реалният победител на тези избори е Атака. Тя взе джакпота  на тези избори. Отсъствието на ясно изразена политика на БСП  води до загуба на избиратели. Левият избирател не може да преглътне всичко. Не може в името на оцеляването да сме готови на всичко”, каза на експрезидентът  Георги Първанов.

Денят на бившия държавен глава ще продължи с участието му в дискусия тема: "Политическото слово: език на съгласието, не на омразата" с участието на изследователи и преподаватели по реторика и български език, политици, журналисти, общественици. Тя ще започне в 17.00 часа в  конферентната зала на комплекс „Верея ”

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top