Ако до 20 декември ремонтът на пешеходната зона не приключи, фирмата ще търпи сериозни санкции

В случай, че до 20 декември 2018 ремонтът на пешеходната зона не приключи, фирмата изпълнител ще търпи сериозни санкции за всеки ден закъснение. Това посочи кметът Живко Тодоров в отчета си за свършеното от неговия екип през третата година от втория му управленски мандат.„При проекта за центъра и неговото забавяне има обективни и субективни причини. Строителството бе спряно за няколко месеца от Института по паметниците на културата, заради откритите гробове пред общината. ВиК приключиха преди седмица своята работа. Считам, че до края на годината ще завършим обекта“, увери кметът. Той бе категоричен, че ако до 20 декември изпълнителят не е готов ще трябва да плаща неустойки. „Харесвам този проект и той е за доброто на града. Старата затворена от двете страни улица не отиваше на Стара Загора. Хората тук заслужават хубав център с европейски облик“, посочи градиначалникът.

„Част от инвестициите в града са от европейски фондове и благодарение на тази помощ много български градове бяха обновени, в това число и Стара Загора. За да изберем добрите и хубави проекти работихме в тясно сътрудничество с  браншовите организации на архитектите, като се поучихме от стари грешки“, отбеляза Тодоров.

Той подчерта, че „Аязмото“ е емблематичен за града обект, който е имал нужда да бъде обновен. Понесени са много критики по време на строителството, защото хората са чувствителни по отношение на него, но резултатът вече се вижда. Очакванията са голяма част от старозагорци да са удовлетворени и да се гордеят с направеното.

„Проектът за надлеза над бул. „Славянски“ силно разбуни духовете и е конфликтен, защото затворихме почти цялото движение в града за изпълнението му, което създаде много неудобства за гражданите. Мостът беше опасен,“ категоричен бе Живко Тодоров. И добави, че удобствата ще са много повече – четири платна за движение, нормални тротоари, велоалея, както и две кръгови кръстовища. Ще бъде изградена и допълнителна пътна лента за завиване надясно на кръстовището с бул. „Христо Ботев“, което ще облекчи трафика и ще се избегне получаването на тапи.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top