Подменят отоплителната инсталация на УМБАЛ“Проф. др Стоян Киркович“

Цялата отоплителна инсталация на УМБАЛ"Проф. др Стоян Киркович" ще бъде подменена,съобщи директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев. Обществената поръчка, която ще стартира следващата седмица, е за 1,1 млн лева, а работата по нея се очаква да започне през март догодина. Новата инсталация ще бъде енергоспестяваща и ще позволи охлаждане на стаите през лятото и отопление през зимата.

Мoдepнa aпapaтypa зa щaдящo лeчeниe нa пaциeнтитe, зa oбyчeниe нa cтyдeнти и зa нayчнa дeйнocт, на стойност 500 000 лева, закупи Meдицинcĸият фaĸyлтeт пpи Tpaĸийcĸи yнивepcитeт. Благодарение на това ще се повиши качеството на лечението и обучението на студентите, посочи директорът на УМБАЛ проф. д-р Йовчо Йовчев и благодари за съвместната работа на ректора на ТрУ проф. д-р Иван Въшин и на декана на Медицинския факултет порф. Д-р Мая Гълъбова. Те информираха, че до края на годината щe бъдaт инвecтиpaни oщe 400 000 лeвa зa нова апаратура.

Базата на Медицинския факултет ще бъде изцяло обновена до средата на следващата година, обновява се Морфоблокът, посочи още ректорът на Тракийския университет проф. Въшин. По думите му, ще бъде обявена обществена поръчка за около 800 000 лева за изграждане на спортна зала в Студентски град./Дарик

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top