Коледен концерт събира средства за спешна операция на 17-годишен старозагорец

Утре (20 декември)от 18.30 часа на сцената на Държавна опера  Стара Загора ще се проведе за трети пореден път благотворителен коледен концерт, съобщиха от СНЦ„Един живот за България” . Събраните средства, ще бъдат дарени на дете без майка, нуждаещо се от трансплантация на бъбрек в чужбина. От помощта се нуждае  Христо Генов, на 17 години от град Стара Загора.Ученикът е с установена хронична бъбречна недостатъчност още на едномесечна възраст. Необходими са контролни прегледи преди да се извърши самата трансплантация, които ще се направят в град Торино, Италия. Христо е включен в списъка на Фонда за лечение на деца в чужбина, но отпуснатите средства не са достатъчни.

Основен организатор е Сдружение с нестопанска цел „Един живот за България”. Основна цел на сдружението са защитата на правата на бременни, родилки, новородени сираци.

 До момента са разпродадени над половината от поканите с цена от 10 лв. и 20 лева. Малко преди концерта във фоаето на операта ще има и благотворителен базар с предмети, изработени от деца.

Открита е дарителска сметка:

Първа инвестиционна банка АД, Стара Загора

BIC: FINVBGSF

IBAN: BG38FINV915013168

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top