С над 100 кг шаран почерпиха на Празника на рибата в старозагорското Калояновец

С над 100 кг шаран почерпиха на Празника на рибата в старозагорското село Калояновец, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора.Атрактивна кулинарна изложба бе акцент в програмата на Празника на рибата, който се проведе през уикенда за осма поредна година, в старозагорското село.Оригиналната експозиция от шедьоври на готварското изкуство представи 21 произведения, дело на сръчните самодейки от НЧ „Възраждане 1927“.

Апетитните творби бяха разделени в два раздела – традиционни ястия за Никулден и сътворено от ръцете на калояновки. В центъра на импровизираната изложба, под иконата на Светеца, покровител на моряците, рибарите, търговците и банкерите, важно се бяха наредили два пълнени шарана, а около тях тематична компания им правеха различни ритуални погачи, пълнени чушки, тиквеник, ябълков щрудел, дребни сладки и други ястия. Най-добрите на вкус и най- атрактивни на външен вид експонати бяха отличени, а техните майсторки си тръгнаха с награди.

Заслужени аплодисменти от дошлите да уважат събитието, включено в Културния календар на Община Стара Загора, получиха за своите изпълнения най-малките местни самодейци, които поздравиха присъстващите с музикално-хумористична програма. Добри Добрев, който е наемател на един от трите рибарника на територията на селото, почерпи с над 100 кг пържен шаран всички гости на тематичния празник.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top