Старозагорски общински съветници искат приемане на декларация срещу настаняването на бежанци в община Стара Загора

На последната редовна за 2016 година сесия на общински съвет Стара Загора ще разгледа предложението за приемане на декларация срещу настаняването на бежанци в община Стара Загора.Предложението е на старейшините Антон Андонов от ВМРО, Гергана Микова от НФСБ и Михаил Михайлов от АТАКА.„През последните седмици в публичното пространство се появи информация за въвеждане на нови мерки за разрешаване на ескалиращата имигрантска криза в България. Съществува реална възможност Германия, която изпитва най-силно имигрантския натиск, да изиска от България да приеме обратно имигрантите, които са регистрирани първоначално на наша територия. Предвид нестабилната външно и вътрешнополитическа обстановка в България и света и допускането и разселването на мигранти на територията на ЕС и България, в мнозинството си представляващи радикализирани ислямистки маси, включващи лица от арабски, африкански и средно-азиатски произход, абсолютно невписващи се в бита и културата на хилядолетния ни град, ние предлагаме да бъде приета декларация за недопускането им на територията на община Стара Загора и създаването на центрове от какъвто и да е тип.

Считаме, че ние, старозагорци, не бива да бъдем потърпевши от европейската политика на криворазбрана солидарност и на късно осъзнати грешни решения, по отношение на мигрантската криза в Европа", е записано в предложението.

„Ние, общинските съветници от община Стара Загора, сме категорично против изграждането на бежански центрове от отворен или затворен тип и настаняването на имигранти на територията на общината. Считаме, че евентуални действия в тази насока трябва задължително да бъдат съобразени с мнението на гражданите на Стара Загора. Поради това настояваме пред бъдещите правителства на Република България, да не се взимат решения за разкриване на имигрантски центрове от открит или закрит тип на територията на община Стара Загора, както и да не се настаняват временно или постоянно имигранти в други обекти, собственост на Държавата. Изразяваме готовността си да предприемем всички позволени от Закона действия, за да не допуснем изграждане от страна на централната държавна власт на подобни центрове на територията на община Стара Загора. Категорично заявяваме, че за решаването на въпроси, касаещи местната сигурност, от приоритетно значение е мнението на местното население. Никой няма право да налага на обществото решения, които изискват широко и открито обществено обсъждане или дори провеждането на местен референдум. Декларираме, че единно ще работим в тази насока и призоваваме Правителството и държавните институции да се съобразяват с мнението на гражданите и местната власт при вземането на решения относно разрешаването на проблема с нелегалната имиграция", гласи текстът, който ще бъде гласуван.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top