Днес “Коледни вълнения“ на сцената на Операта

 Танцов спектакъл „Коледни вълнения“ ще бъде представен днес от 19,00 ч. в Държавна опера-Стара Загора. На сцената ще се изявят 70 деца – от Балетна школа „Па Де Кре“ с ръководител Кремена Костова, нейните ученици от Дом на културата „Нончо Воденичаров“ в Раднево и гостенчета от Балетна школа „Адажио“-Сливен с ръководител Наталия Хаджикостова.

Спектакълът е реализиран по идея на Кремена Костова, която освен ръководител и балетен педагог в „Па Де Кре“ е и водещ солист в балета на Държавна опера-Стара Загора. Стихове, написани специално за „Коледни вълнения“ от Мария Донева, ще звучат с гласовете на солистите на Държавна опера-Стара Загора Борис Тасков и Яница Нешева. 

Всичко, каквото се полага да има в една история за очакването и сбъдването на Коледа – ще има в спектакъла. Освен по-горе изброените герои, ще има и Снежна царица, Снежен човек, виелица, буря, топла къща с камина и елха, разопаковане на подаръци, щастливи деца, които са слушали през цялата година и Дядо Коледа им е подарил очакваното. Ще има и много неочаквани моменти – Коледа не винаги „върви по ноти“ и по сценарий, понякога всичко се обърква, за да се нареди по най-добрия начин.

Художник на ефектните костюми, шити за спектакъла, е Меглена Илиева, мултимедията е дело на Милен Ботев, репетитор е и Яна Кафалиева.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top