Два нови светофара на ключови кръстовища

От днес влиза в редовна експлоатация новата светофарна уредба на кръстовището на ул.“Августа Траяна“ и бул.“Руски“, пред сградата на ДНА в Стара Загора. След завършването на реконструкцията и рехабилитацията на ул.“Ген. Столетов“, ще бъде пуснат и нов светофар на пресечката с ул. „Д-р Т. Стоянович“, до МБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“.

Двете съоръжения бяха изградени по искане на граждани, които сигнализираха кмета Живко Тодоров, че е силно затруднено извършването на ляв завой, при движение в пиковите часове на трафика. Тяхното изграждане беше предвидено в проекта на инж. Пламен Буланов за нова организация на движението, който Община Стара Загора изпълнява.

Светофарните уредби са оборудвани с последно поколение интелигентни контролери, произведени от „Сварко груп“, съобщиха от фирмата, която поддържа съоръженията в града. Те позволяват дистанционно управление на светофара и смяна на продължителността на светене на секциите във всеки един момент.

Светодиодните секции реализират икономии на електроенергия, а интензитетът им на светене е два пъти по-голям. Това позволява да се виждат отлично при неблагоприятни климатични условия.

На кръстовището на бул.“Руски“ е обновена хоризонталната пътна маркировка. Изградена е нова пешеходна пътека от червено-бял структурен студен пластик. Такава ще има и при светофара до болницата, след завършване на реконструкцията на булевард „Ген. Столетов“.

Проектът на инж. Пламен Буланов предвижда още въвеждането на еднопосочно движение по много улици и кръгово движение в централната градска част. Ще бъдат построени два нови светофара и на кръстовищата – ул.„Отец Паисиий“ и „Г. Гурко“ и на бул.„Руски“ с ул.“Г. Гурко“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top