21 септември 2020

Мъглижките бари станаха декор на игрален филм за Ботев

Два дни местността „Барите” край град Мъглиж бе естествен декор на филма, който ще разкаже историята на поета-революционер на България Христо Ботев.

Режисьор на лентата е Максим Генчев, като за реализацията на своя филм той разчита изцяло на дарения. Дори в родния град на революционерът – Калофер, бе учреден инициативен комитет, който стартира кампания за набиране на средства за филма. Според режисьорът бюджетът на кино-лентата е 500 000 лв.

За всички каскади Генчев се е доверил отново на прабългарската бойна школа „Багатур”. Горан Гънчев е организационният ръководител на екипа, като разказа пред нашия екип, че дори съпругата му Радост Гънчева е влязла в ролята на каскадьор.

В снимките участва и 14-годишната Рая Гънчева, една от дъщерите на Горан, която ще направи своя дебют в киното във филма „Ботев”. Режисьорът я сравнява с Катя Паскалева – българската актриса, най-известна с ролята си в „Козият рог”. Изпълняваната от нея роля за момента остава тайна.

Деян Жеков се превъплащава в главната роля на революционера Ботев, като визуалната прилика на актьора е изумителна. Либето на Ботев – Венета, ще изпълни актрисата от сериала „Откраднат живот” Неда Спасова. Актьорът и режисьор Ники Илиев ще изиграе лошия - душманина на Ботев Джам Бол.

Снимките са стартирали през април тази година именно от родното място на Ботев – Калофер, където екипът ще снима най-много. Някои сцени ще са изнесени в Козлодуй и средновековния замък „Баба Вида” във Видин. В Мъглиж екипът е снимал два дни.

Това е поредното предизвикателство за режисьорът Максим Генчев, който преди четири години създаде филма "Дякон Левски". Процесът по създаването на филма "Ботев" може да следите на официалната фейсбук страница.

снимки: Милена Господинова и Максим Генчев

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top