Томаш: Ще продължим да израстваме

Старши треньорът на Берое Александър Томаш сподели мнението си след шампионатния двубой с Левски завършил наравно 0:0. Двата тима премериха сили под Аязмото в последен мач от 10-ия кръг в Първа лига.

„Искам да похваля нашите футболисти. Искам да похваля и публиката. Надявам се с игрите и себераздаването на футболистите да пълним стадиона. По този начин и ние ще израстваме. Никога не съм доволен, когато не сме победили. Знам, че имаме много неща, които трябва да работим. Видях две лица на нашия отбор. През първото полувреме едно, а през второто друго. Надявам се да можем все повече и повече да играем по начина, по който играхме през втората част. Неминуемо грешки се случват и не трябва да се притесняваме от тях. Просто трябва да вярваме повече и да искаме повече и да работим, каза Томаш.

Имаше прекалено голям респект от наша страна. Това е психологически проблем. Не е чисто футболен или технически, или физически. Прекалено много брак в елементарни отигравания. Това ми подсказва, че тези момчета се развиват, вярват и искат да победят. Да надиграват отбори като Левски, защото те са един от най-добрите отбори в България. С един от най-добрите треньори в момента, които са идвали в България. Визитката му говори достатъчно. Радваме се всички, че младостта не е порок.

Младият специалист сподедели и впечатленията си от новия наставник на Левски Делио Роси. Говорихме за футбол. Винаги мога да науча нещо от него. Много е важно да слушаш. Да пречупваш нещата през собствената си призма. Каза хубави неща. Човекът е прагматик. Говори за резултати. Доказал се е. Казах му, че знам статистиката от Италия и в много двубои тя показва 3 към 13 удара за противника, но отборът му побеждава с 1:0. Днес можеше да стане същото. Затова казах, че можехме да победим – можехме да загубим. Убеден съм, че отборът на Берое ще израства”, допълни още Томаш.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top