Шествие в подкрепа на толерантността на пътя

Днес от  17.00 часа, пред сградата на Община Стара Загора, се организира ''надрисуване'' с тебешири.Всяко дете ще има възможност да пресъздаде цветно върху асфалта своята представа как ''Аз ходя под липите''. Ще има и награди за всички, отговорили на въпросите ни на тема '' Безопасност по улици и тротоари''!  

В 18:30 ч. от ул.“Х.Д.Асенов“, по централния булевард „Ц.С.Велики“, до мястото на инцидента, ще тръгне вело- и пешеходно шествие на граждани, обединени от идеята на кампанията, която цели както намаляване на шума и вредните емисии на газове във въздуха и подобряване качеството на живот в големите градове, така и на транспортните произшествия и пострадалите от тях хора.На мястото на убийството на Паоло ще могат да се запалят свещички и да се поднесат цветя. Идеята на тази инициатива е да се покаже на шофьорите какво е да се навлиза в тяхната зона за движение, така, както те си позволяват да навлизат в зоната на пешеходците. Тази инициатива ще ни помогне всички да станем по-толерантни на пътя.Тъй като затварянето на оживена централна улица в пиков час би натоварило допълнително движението, ще преминем символично по пешеходната зона в центъра на града.

На 23 септември в международната кампания, по време на която централните зони в много градове на Европа се затварят за автомобилно движение, ще се включат и старозагорци, обединени от Красимира Иванова, майката на малкия Паоло, който бе убит на пешеходната зона на 2 юни.

В подкрепа на инициативата „Европейски ден без автомобили“ общинското ръководство и кметът Живко Тодоров ще се откажат от използването на личните си автомобили, когато отиват на работа. Община Стара Загора отправя призив към служителите от общинската администрация и гражданите да подкрепят кампанията като се възползват от алтернативни начини за придвижване в градска среда по време на седмицата на мобилността.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top