Георги Сапунджиев, шофьорът-убиец на 4 годишния Паоло (обновена, снимки starozagorci.com)

От 2 до 6 години затвор предвижда НК за престъплението на Сапунджиев. Според съседите му в Змейово, откакто се е нанесъл там имало проблеми. Според други - Георги е добър човек. Състезател е по стрелба с лък. Открихме в архивите си негови снимки от състезания.

Репортер на starozagorci.com научи, че 44-годишният Георги Сапунджиев, който снощи прегази със своя Ленд Роувър  4-годишния Паоло, е настанен в старозагорската МБАЛ „Стоян Киркович“. Сапунджиев е настанен в нервно-хирургично отделение. Мъжът се е оплакал в старозагорския арест, че има главоболие и гадене и е откаран около 22:10 в старозагорската болница.

Той е с комоцио, като вероятната причина за това е, че той е бил удрян от очевидци на ужасяващия инцидент. От пресцентъра на болницата обявиха, че той трябва да остане там поне два дни. Сапунджиев е охраняван от полицаи.

Мъжът търгува със строителни материали и живее в село Змейово. Баща е на две деца. Едното от тях учило в  училището,  до което стана трагедията. Сапунджиев трябвало да прибере детето си след учебните занятия.

Георги Сапунджиев е състезател по стрелба с лък в казанлъшки клуб. Само ден преди трагедията с 4 годишния Паоло, Георги е участвал в поредно състезание. Позволихме си да вземем снимката му от неговия фейсбук профил. Според информацията, която е публикувал в профила си, мъжът е от Петрич.

Сапунджиев живее със семейството си в старозагорското село Змейово от около шест години. Някои от съседите ги описват като много добри хора, услужливи, но други споделят, че мъжът е „отмъстителен и злобен човек".

Стоян Трифонов припомни случая от 2011 година, когато Георги беше замесен в скандал по време на предизборната кампания. Тогава Трифонов беше кандидат за кмет на селото. „ Със сълзи на очи споделям , че това е поредното зачернено семейство от Георги Сапунджиев. Моето стана също негова жертва. На 15 август той удари дете от ромски произход, след което роми пребиха него. Още същата вечер двамата с моя опонент скалъпиха историята, че аз съм пребил Сапунджиев. Осъден съм на една година условно. Тогава той спечели делото с поставени и купени лица".

Други съселяни на Сапунджиев споделиха, че откакто той живее в селото проблемите са започнали. "Откакто той дойде и проблемите започнаха, на мен ми спря водата, на другите хора им навреди", каза пред starozagorci.com съсед на Сапунджиев.

„Шофьорът е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство. Предстои повдигането на обвинение по член. 343 от Наказателния кодекс. Той гласи, че при управление на моторно превозно средство е нарушил закона за движение по пътищата и е причинил смърт. Предвиденото наказание е от 2 до 6 години лишаване от свобода", уточни говорителят на Окръжна прокуратура Нейка Тенева.

Разполагаме и със снимки на Георги от негови участия в състезания. Снимките са от архива на нашата медиа в Казанлък - kazanalak.com

starozagorci.com

Коментирай!

#1
... - 2014-06-03 13:11:35

SMURT ZA TAKIVA KATO TEB !

#2
запознат - 2014-06-03 18:29:02

За да имаш комоцио първо трябва да имаш мозък в главата.

#3
anonim - 2014-06-03 22:33:47

Ще стане като Ставийски!!!!
Спортист и всичко му е простено. С големия джип да мачка наред

#4
anonim - 2014-06-03 22:40:39

Затова трябва да има бунтове, срещу законите и срещу тези който ги мислят. И ще си остане за КОН а не за магаре смирено.

#5
България - 2014-06-03 23:55:04

Мъжът е собственик на строителна фирма - не е точно така.
Едната му фирма е Смарт Системс ЕООД - доставка и сервиз на офис техника.
Другата е Хеба 2000 - представител на Ceresit.
Има участие и в ЕКО ЕНЕРДЖИ МЕНИДЖМЪНТ - Електрическа централа Сърница за производтсво на ел.енергия ..., м.Кутлата, земл. на гр.Сърница

Дали няма да му се размине. Как мислите?

#6
Анонимен - 2014-06-04 13:40:39

Вероятно ще си понесе наказанието...да не забравяме , че и той е човек и на всеки можеше да се случи..Може само да казваме ПАЗИ БОЖЕ.. Не го защитавам, защото не е спазил правилника, което е причина за последствията..доста голям процент шофьори са също толкова безотговорни..Не съдете толкова строго с коментарите си , защото той има семейство, деца..Сигурна съм , че съжалява безкрайно, но е време да се направи нещо в тази държава, защото това безспорно ще се случи някъде някога отново.

#7
Stefan - 2014-06-04 17:24:26

Poznavam go...ne e dobar chovek...dano ne mu se razmine

Още новини

Scroll To Top