Леля Мария е най-добрият самарянин за 2013

Вчера вечерта на тържествена церемония за 3 поредна година беше връчен приза „Добрият Самарянин‘2013“. Тази година бяха номинирани 15 истории за хора помогнали на други, изпаднали в труден момент. В тях се разказва за малки жестове, преобърнали живота на нуждаещ се, за спонтанни актове на добротворство, породени от тежки човешки съдби, за майчино геройство, за младежи-герои, за колеги-приятели, за сцени на благотворителност, за специалисти, излезли извън рамките на обикновените си служебни ангажименти, за да помогнат. 

След едномесечно онлайн гласуване голямата награда грабна леля Мария попова от Хасково. Тя беше номинирана, защото с всички сили помогнала на сирака Румен Христов да се изучи в Тракийския университет.

Специална награда получи и   д-р Соня Вътева, спасила сина си след лавина. Благодарение на нея той сега ходи и е пълноценен човек.Още една специална награда- позлатена статуетка на Добрия самарянин подариха на Регионалния исторически музей.

Еврокомисар Кристалина Георгиева отправи видеопоздрав за 15-та годишнина на Самаряни като им подари камилско седло, дарено ѝ от бедуини. Специални гости на програмата бяха Ирина Сарачинова- водеща на доскорошното предаване "Най-добрата майка", а с песните си поздрави всички присъстващи Росица Ганева.

В края на вечерта организаторите подчертаха, че церемонията се организира в чест на всички знайни и незнайни добротворци.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top