Номинация за добър самарянин на стоматолог

Стоматологът д-р Соня Вътева е поредната номинация за „Добрият Самарянин". Номинацията е направена от Григор Вътев, скоро завърнал се в България със злато от Алпийска балканиада 2013.За него Вътева е "стоматолог по професия, безрезервно грижовна майка на един от младите големи алпинисти в България".

"На 13 януари 2013 г. двама мои приятели и аз, опитни алпинисти - Дамян Петков, Стоян Тодоров - Мулето, претърпяхме инцидент на Северната стена на "Езерния връх" в Рила, докато навлизахме в снежното поле в горната й част. Снежна лавина ни помете и ни повали от стената 100 метра надолу. Живи, но сериозно наранени, бяхме открити и спасени, благодарение на много хора и специалисти и мащабна съвместна операция на планинските спасители и военните пилоти от авиобазата в Крумово.

На втория ден след инцидента бях изписан от болницата с констатацията, че нищо ми няма. Ужасните болки в гърба през следващите десетина дни, обаче, накараха да споделя с моята майка - Соня Вътева. Съмненията й, породени от медицинското й образование, веднага я подтикнаха да се задейства. Свързва се с д-р Станимир Андонов, близък семеен приятел, благодарение на който се озовах при специалиста по неврохирургия д-р Мариус Кирков. Повторни изследвания откриха пукнат единадесети торакален прешлен на гръбначния ми стълб. Професионалната намеса на д-р Кирков доведе до пълното ми възстановяване.

Днес, девет месеца по-късно благодарение на моята майка, благодарение на нейната грижа, усет и бърза реакция, аз не съм в инвалидна количка, където щях да бъда без нейната адекватна намеса и помощ, а продължавам да се занимавам активно с любимия си спорт - алпинизъм, да печеля медали и да осъществявам мечтите си", пише Григор Вътев.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top