Търсят се най-големите риби в старозагорско

За втора поредна година Община Стара Загора търси най-голямата уловена риба в старозагорско за Никулден. Екземплярите трябва да са едри шарани, толстолоби и сомове, тежащи най-малко по 10 кг единият, обяснява известният кулинар и тв водещ Ути Бъчваров.

На 6 декември, от 15.30 ч. пред сградата на общината, по повод големия християнски празник, той ще запретне ръкави и ще приготви вкусен рибен курбан за здраве и успех на всички старозагорци и гости на града.

Тази година гозбата ще заеме своето достойно място в най-големия казан в България, който е с исполински размери - 2 метра в диаметър и вместимост 700 литра! В него ще бъдат сготвени близо 2 500 порции рибен курбан, който ще бъде осветен и раздаден в късните следобедни часове на празничния ден.

За да бъде кулинарната фиеста гарантирана Община Стара Загора трябва да осигури над 100 кг едра риба, свежи зеленчуци и червено вино. Старозагорци ще могат да се насладят както на процеса на приготовление, така и на вкуса на традиционното за Никулден ястие.

През миналата година популярният телевизионен водещ приготви за Никулден в Стара Загора близо 2000 порции шаран плакия и рибена чорба. Тогава след като Община Стара Загора обяви, че търси най-големите рибни екземпляри, те се оказаха 80-килограмов сом с дължина 2,20 м, 35-килограмов шаран и 30-килограмов толстолоб. Те бяха сготвени в най-големия тиган в България, с диаметър почти 2 м. Рибата, виното и зеленчуците бяха предоставени безвъзмездно.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top