Младите общинари с номинация за добър самарянин

Младежки общински съвет Стара Загора е шестата номинация за годишните награди „Добрият Самарянин“ 2013 г. До затваряне на номинациите остават едва 5 дни.

През 2012 година около тридесет представители на МОС Стара Загора решават да помогнат за спасяването на един човешки живот. В края на ноември младежите научават, че инж. Динко Колев, баща на Маринела и Боряна Колеви - бивши активни членове на организацията,  се нуждае от спешна бъбречна трансплантация в Турция. За операцията е необходима голяма сума пари, непосилна за семейството.

По същото време доброволците от МОС подготвят антиспин концерт, по случай първи декември - Световният ден за борба със СПИН.

Единодушно младите хора взимат решение, да сложат символичен вход на концерта, а събраните пари да дарят на семейството на инж. Динко Колев.  Доброволците се надяват, че хората ще отворят сърцата си и ще подкрепят тяхната благородна инициатива. Минималната сума, за един билет е определена на 1 (един) лев, а максимална няма. Така всеки, отказвайки се от нещо дребно, чиято покупка може да отложи, получи възможност да дари средства, за едно благородно дело.

На концерта присъства цялото сем. Колеви, включително и инж. Динко Колев. В края на вечерта Калина Петкова (Млад кмет на Стара Загора 2011–2012) и Десислава Костова ( Млад кмет на Стара Загора 2012–2013 ) излизат на сцената и канят към тях да се присъедини и г-ца Маринела Колева, на която връчват събраната сума от 400 лв. В момента на предаването кутията със събраните средства пада на земята при което в залата се чува звън на монети. Младите дами веднага констатират, че това е добра поличба, а именно за бързото и успешно възстановяване на инж. Колев.

В края на месец март тази година инж. Динко Колев е успешно опериран в Турция, а днес – месеци по – късно е в отлично състояние. Включва се в Петите Национални игри за трансплантирани и диализирани 2013г, където завоюва няколко престижни позиции в състезанията.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top