Учените искат да възстановят връзката между поколенията

Съюзът на учените в Стара Загора искат да бъдат по-близо при хората "Искаме да слезем при хората и да им покажем какво правим. На бай Иван, който сади картофи не му е ясно защо ни плаща заплати или с какво се занимавам аз", каза развълнувано проф. Видев.

"Искаме да направим връзката между поколенията. В час на класа да ходят видни старозагорци и да разказват на децата, какво е било. Днешната младеж не знае какво е било преди 20,30,50 години", допълни още той.

Един от най-светлите празници- Денят на народните будители учените старозагорци ще отбележат с награждаване на своите 23 юбиляри.  „Поканили сме представители на община Стара Загора и на областната управа. Ще връчим грамоти на юбилярите с благодарности", обясниха представители на Управителния съвет на организацията.

„Посрещаме празника с удволетворение. Има редица неща, които ни отличават от останалите съюзни звена като организацията на най-голямата международна научна конференция в страната и на Балканите, регистрираното издателство „Съюз на учените - Стара Загора", международното научно електронно списание „Наука и технологии" и други", разкриха още от Сюза на учените.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top