“Августиада“ започва днес

Стара Загора отново ще бъде домакин на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". Организаторите обещават дегустация на над 200 вида вина от 30 водещи български, австрийски, гръцки, македонски и турски изби.

Второто издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада" ще се проведе в Регионалния исторически музей от 18 до 20 октомври, а официалното откриване е днес от 11.30 часа. От 14 часа в зала 33 на РИМ ще бъде открита конференция Августиада 2013. В 16 часа утре ще бъде обявено виното, получило най-много гласове от посетителите на Фестивала и правото да носи знака на Августиада.

Лекции по време на дегустациите ще изнесе Виктор Азманов-Председател на Българо-китайската търговско-промишлена палата, Вили Гълъбова-винен експерт, както и Люси Чакърова- също винен експрт.

Сред участниците и гостите ще бъдат представители на винопроизводството; хранително-вкусовата промишленост; хотелиерския и ресторантьорски бизнес; вериги супермаркети; банки; застрахователни компании; тежка и лека промишленост; държавни институции и много други гости и ценители на виното.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top