Античното наследство на Тракия показано във филм

Античното наследство на Тракия показано във филм

Първите резултати по изпълнението на проект „Античното наследство на Тракия" бяха показани в Регионалния исторически музей в Стара Загора. В проекта са включени общините Стара Загора, Нова Загора и Раднево. Резултатите бяха показани пред зам.кмета Иванка Сотирова и представители на другите две общини- Нова Загора и Раднево, съответно от Веска Вълчева и Геновева Иванова.

Срещата беше водена от Драго Симеонов, като по време на нея беше представен 15-минутен филм, в който се разказва за част от забележителностите на трите общини. Озвучен е на четири езика- български, английски, румънски и немски език. Той заедно с готовите туристически пакети ще бъдат представени на туристическите борси през ноември тази година в Пестум, Италия. Следват Солун и Букурещ, а през февруари, април и май следващата година ще има представяне в София, Велико Търново, Бургас и Русе.

Целта на проекта, който е част от оперативна програма,  е да увеличи популярността на региона и интереса към местните туристически обекти. Насочен е както към български, така и към чуждестранни туристи. Сумата, която ще получат трите общини е 470 672 лева. Собственото финансиране е 5% .

Представителката на фирмата, спечелила обществената поръчка за изпълнител на проекта, представи първите рекламни и информационни материали, с които ще се прави презентацията на региона. Тя съобщи, че ще бъде направена и видео-реклама с излъчването на клипът в ефира на част от телевизионните канали у нас.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top