Стара Загора: Внимание: стриктно спазвайте правилата за пожарна безопасност

Внимание: стриктно спазвайте правилата за пожарна безопасност

Код червено и оранжево са обявени за територията на цялата страна. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" ни предупреждават да спазваме всички правила за пожарна безопасност, тъй като поради високите температури рискът от пожари е изключително висок и реален, а за потушаването им е необходим огромен ресурс от екипите за борба с огъня, които, както видяхме, дори с помощта на множество старозагорски доброволци, трудно се справят в борбата с пламъците в тези неблагоприятни условия.

Станахме свидетели на много възникнали пожари през изминалото денонощие, а най-застрашените територии са изключетлно трудните за овладяване полски и гористи местности. Ето и най-важните правила за безопасност, които ви предаваме без редакция:

"Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” напомня на гражданите, че паленето на огън в близост до сухи треви и горски насаждения е абсолютно забранено. Задължително е и спазването на забраната за движение на моторни превозни средства без искрогасители в горски и полски масиви, както и извършването на ремонтни дейности на такива места. Небрежното пушене и използването на открит огън са опасности, които не бива да бъдат допускани."

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top