Пазете си домашната ракия и добитъка

Пазете си домашната ракия и добитъка

Това лято се наблюдава висока активност на кражбите в старозагорските села. Ето и какво най-често се краде там през последните дни:

В Първо РУП - Стара Загора е получен сигнал на 5 август, при който възрастна жена от старозагорското село Средец е съобщила за извършена кражба от имота й. 75-годишната жителка на Средец е установила, че неизвестно лице е задигнало от стопанска пристройка на къщата й... три броя овце.

През изминалите почивни дни от три села се съобщава за изчезнали медни казани и медни лозови пръскачки, както и медни проводници или уреди с намотки от същия вид метал. Също така често се наблюдават кражби на моторни триони и резачки, части за ел. табла, дори и дребни инструменти за ремонт като такери и винтоверти.

Доста чести са били и кражбите на малки суми пари, както и на домашна ракия, като в някои от случаите "апашите" налитат на големи количества от така ценната за почти всеки Българин напитка. При един от последните подобни сигнали, например, е съобщено за откраднати цели 50 литра домашно-сварена ракия.

Така че, ако имате село наблизо, но не сте постоянно там, помолете комшиите да са нащрек или дръжте всичко добре скрито и здраво заключено. Ако пък сте постоянно пребиваващи, но спите дълбоко, при възможност поставете звукова или светлинна сигнализация, в случай, че някой се опита да се промъкне в имота ви.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top