28 септември 2022

We are going to Мъглиж

Нов рок фестивал организират мъглижани в сърцето на България. На открито в планината над Мъглиж с палатки, рок музика и бира на 7 септември ще забият 9 рок банди от България и чужбина. Мястото е района на туристичаски комплекс „Баралъка”над Мъглиж, а началото на фестивала – 12.30 часа.

Рок фестивалът в Мъглиж, ще се провежда за първи път тази година, но организаторите  стартират със солиден line up от 9 групи от страната и чужбина.  3 от групите ще представят региона. Това са Arm The Homeless от Казанлък, Invidia и Ivo Ruev Band 69 от Стара Загора. Placid Revival са гости от Берлин, а имената на останалите групи са добре познати на рок феновете в България: The Pomorians, Млък!, Sepuko 6,  Downslot и Fyeld.  Местните групи ще открият фестивала.

Първи на сцената ще се качат Arm The Homeless. Една сравнително млада група от Казанлък, която вече има няколко участия на утвърдени фестивали. На Международния фестилвал в Несебър през 2011 Виктор Маринов печели първо място в категорията барабани, а на фестивала „Акад. Марин Големинов” в Кюстендил през 2012 Димитър Христов е отличен за най-добра китара. Момчетата работят усилено над нови авторски песни и на 7 септември ще представят дастойно града си.

След тях сцената ще щурмуват Invida. Стилът на старозагорската банда се характеризира с доста тежък саунд, бърз и плътен ритъм и мелодични, запомнящи се китарни рифове. Гупата е позната на феновете предимно от своите клубни участия, като набира все повече популярност, най-вече в градовете Варна и Стара Загора. Възнамеряват скоро да издадат и своя първи албум, над който работят в момента.

Един от любопитните факти за берлинската банда Placid Revival, е че в състава й има и българско участие. Цветан Стоянов е един от основателите на групата и във времето, в което не се опитва да бъде новият Слаш, е преподавател по класическа китара в Университета на Изкуствата в Берлин.

Групите The Pomorians, Млък!, Sepuko 6,  Downslot и Fyeld са вече утвърдени имена на родната рок сцена и в Мъглиж за пореден път ще покажат своята класа пред феновете си.

Последни на сцената ще се качат местните знаменитости Ivo Ruev Band 69, които са и организатори на фестивала. Песента на групата от края на 2012  „We are going to Maglizh”  (с оригинално заглавие “We are all around” ) се превърна за кратко време в местен хит и даде името и идеята за фестивала. (виж клипа)

На място ще се събират по 2 лв. за вход, като средства ще се предоставят за възтановяване на някои исторически паметници в Мъглиж. Същото важи и за приходите от продажбата на фланелки с емблемата на фестивала. Тези, които подкрепят тази благородна кауза могат, разбира се, да отделят и повече средства, намеква шеговито инициаторът на рок-събитието Йордан Тотев.

Организаторите се надяват фестивалът да се превърне в част от културната традиция на региона, като за следващата година планират той дори да е в продължение не на един, а на поне на два дни.

Starozagorci.Com подкрепя с пълна сила ентусиастите от We are going to Мъглиж и ще бъдем медиен партньор на фестивала.

Повече за фестивала, групите и организацията може да научите на сайта на фестивала: www.goingtomaglizh.net

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top