ВИДЕО: Тържествено от Стара Загора изпратихме 15 рота за Афганистан

Starozagorci.Com излъчи на живо изпращането на ротата ни за Кандахар. Вижте пълния запис.

Днес Стара Загора изпрати с тържествена церемония 15 рота за мисията по охрана на летище Кандахар в Афганистан. Нашият принос е ценен и важен за ООН в поддържането на мира и сигурността в глобален мащаб, каза Министърът на отбраната Ангел Найденов, който участва в тържествената церемония в Стара Загора. Въпреки, че според Стратегията за участие на български военнослужещи в Международните сили за сигурност, България намалява числеността на участниците в мисиите си,  контингентът, който изпращаме днес е най-многочисленото българско военно формирование зад граница, подчерта министър Найденов. Той подари икона Св. Георги Победоносец за закрила на контингента ни на Националния му командир подп. Димчев. Командирът на ротата получи и Сертификат за  участие в мисията от Началника на отбраната ген. Симеон Симеонов. Генерал Симеонов поздрави военнослужещите  за подготовката, която са преминали по най-добрия начин, по време на сертифицирането.

300 военослужещи, от които 8 жени ще отлетят довечера за Афганистан. От Стара Загора те взеха със себе си Знамето – символ  на града.

Сред гостите на церемонията бяха още Командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и Управителят на Област Стара Загора Живка Аладжова, вид Директорът на ОДМВР глав. инспектор  Иван Чолаков и заместник кметът на Община Стара Загора – Иванка Сотирова.

ПЪЛЕН ЗАПИС:


Коментирай!

Още новини

Scroll To Top