Стара Загора: 11 000 лева за дъвки ще похарчи Общината от бюджета на старозагорци

11 000 лева за дъвки ще похарчи Общината от бюджета на старозагорци

Наред с поръчката за доставка на храни за детските и социални заведения, Община Стара Загора обяви този месец и открита обществена поръчка за доставка на хранителни продукти и консумативи за ученическите столове и пенсионерските клубове. Възложител е "Ученическо хранене" ЕООД, собственост на Община Стара Загора. Фирмите, които бъдат одобрени, ще доставят съответните продукти с договори за 12 месеца и гарантирано плащане от бюджета на общинското търговско дружество.

По всяка една от 13-те позиции за различните храни могат да кандидатстват различни фирми, като поръчката дава възможност една фирма или консорциум да вземе цялата доставка, на обща стойност до 720 хиляди лева. Ако няма такава, то различни фирми ще бъдат избрани да доставят за ученическото хранене следните храни: замразени пилешки бутчета и филета  за общо 60 хил. лв., замразена риба за 25 хил. лв., яйца за 19 хил. лв., мляко и млечни продукти за 85 хил. лв., хляб и брашно за 76 хил. лв., тестени произведения за 22 500 лв.,  варива, подправки и други пакетирани стоки за 90 хил. лв., захарни и шоколадови изделия за 120 хил. лв., пресни плодове и зеленчуци за 98 хил. лв., консервирани плодове и зеленчуци за 40 хил. лв. и перилни, почистващи, дезинфекционни и помощни материали за 16  хил. лв.

Отделно от тези позиции,  "Ученическо хранене" ЕООД, собственост на Община Стара Загора обявява самостоятелна поръчка на стойност 11 хиляди само за дъвки!

При едногодишен договор, това означава, че избрана фирма ще доставя дъвки за близо 1000 лева месечно. Освен, че се очертава идната година учениците на Стара Загора да джвакат в час, с купени от обществени средства дъвки, то общинската фирма ще се погрижи те да получат и други „стабилни” подкрепителни  закуски от любимите junk foods. Съдим, по заложените най-много пари от всички видове храни (120 хиляди лева) за  захарни и шоколадови изделия. За сравнение – за пресни плодове и зеленчуци ще се похарчат до 90 хиляди лева за година.

И още една интересна позиция - безалкохолни напитки и бира, за които е уточнено, че ще бъдат доставяни в клубовете на пенсионерите. За бира и лимонада на пенсионерите общинската поръчка предвижда да се похарчат 60 хиляди лева за една година.

За разлика от подробната спецификация на необходимите за детските градини количества и качества, сертификационни изисквания и прочие здравословни детайли, в тази поръчка фирмите – доставчици, с които Общината, чрез Управителя на общинското дружество предстои да сключи договори за доставка на храни за учениците - не се обвързват със специфини изисквания.

Показателите, по които ще бъде предпочетена, дадена фирма ще бъдат: най-ниска предлагана цена, с тежест 65; срок за подмяна на некачествени хранителни продукти максимум 8 часа от часа на доставката, с тежест 15. Същата тежест ще имат в оценката на офертите си на фирмите, които имат възможност да поемат разходите за своя сметка в рамките на неизвестно дълъг период от време на действие на договора, като минумумът за отложено плащане е 45 дни. 5% от предпочитанието на общинската комисия ще бъде давано на онези фирми, които предложат някакъв безвъзмезден дан за Общината - дарения или спонсорство.

Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 6 август.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top