Доброволци почистват емблематичната за Стара Загора река Бедечка тази събота

Доброволци почистват емблематичната за Стара Загора река Бедечка тази събота

По случай своя 15-и рожден ден dm България организира кампания под мотото „Да се погрижим {ЗАЕДНО} за нашите реки!“ част от проектa „Реките на града“. И този уикенд компанията ще се впусне в почистване на емблематичната за Стара Загора река Бедечка. Доброволческата акция предстои тази събора,  22 юни. Сборният пункт е от 10:00 часа на моста над Бедечки водопади.

Кампанията се осъществява в партньорството с фондация „Колективът“ и е част от второто издание на тридневния фестивал с кауза "На зелено" и инициативата „Реките на града - Стара Загора“ в парк Бедечка.

„Подкрепете ни като доброволци за почистването на реката и се включете и в другите събития от инициативата от 21 до 23 юни в парк „Бедечка“. Ние също ще бъдем там и ще се радвамe да Ви посрещнем в специално изградените за събитието кътове на dm България. Ще Ви очакваме там {ЗАЕДНО} с наши партньори, с които вече 15 години правим света по-красив и по-добър. Те застават до нас и тук, вдъхновени от каузата „Реките на града“, призовават организаторите. И допълват, че по време на трите фестивални дни жителите и гостите на Стара Загора ще имат възможността да се насладят на специални изненади.

Дамите ще могат да посетят изградения на фестивала „BEAUTY“ КЪТ, където всеки ден от 17:00 до 19:00 часа, ще има грим сесии с емблематични dm марки и с други продукти декоративна козметика, предлагани в любимия магазин.

От компанията вече подготвят и „ЗЕЛЕН“ КЪТ, където всеки ще може да се потопи в устойчивия свят на dm, предлагащ веган и биохрани, натурална и висококачествена козметика, органични и сертифицирани продукти.
Любителите на вкусната веган храна ще имат шанса да се запознаят с популярната блогърка Анна Стойкова. Тя ще готви на живо и ще представи любими рецепти от своя блог Veganna.bg. Веднага след като изкушенията са готови, всеки ще може да се наслади на великолепния им вкус.

Друга изненада, която dm са подготвили за присъстващите, е уъркшоп за грижа за лицето с  Антоанета Илиева. Тя е сертифициран инструктор по йога за лице и ще покаже техники за поддържане на млада и красива кожа на лицето в съчетание с подходяща козметика.

Проектът „Реките на града“ цели устойчивото опазване на реките, облагородяването на пространствата около тях и превръщането им в места за изкуство, отдих и култура. За четвърта поредна година хиляди жители и гости на няколко български града ще имат възможността да слязат в коритата на реките и да преоткрият скритите им богатства.

През настоящата година, в която dm отбелязва своята 15-годишнина в България, компанията е основен партньор на „Реките на града“, за да отпразнува рождения си ден с кауза и да допринесе за по-чисти и социални реки.

През май dm вече проведе първата почистваща акция от кампанията. В нея се включиха служители на dm, които събраха над 600 килограма отпадъци от Перловската река в района на Южния парк в София. Именно река Бедечка е втората река, която ще стане по-приветливо място за отдих и отмора. Почиствания съвсем скоро предстоят и във Велико Търново, Троян, Габрово и отново в София.

Ще се радваме инициативата да вдъхнови колкото се може повече българи. "Очакваме Ви, за да дадем {ЗАЕДНО} своя принос за чистотата на българските реки", посочват от dm.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top