Цяла седмица Стара Загора беше сцена на джазовата музика

В една седмица два фестивала радваха любителите на джаз музиката в града на липите, участниците бяха стотици

С Биг бенда на Стара Загора с диригент Виктор Крумов и специално представяне на проекта на Държавна опера – Стара Загора „Ние сме музиканти“ започна последната неделна вечер от фестивалната джазова седмица в града на липите. На Античния форум „Августа Траяна“ излязоха също бивши и сегашни ученици и преподаватели от НУМСИ „Христина Морфова“.

Пътуващият общностен фестивал  “Джаз в цялата страна”, организиран от  Jazz FM радио с подкрепата на Община Стара Загора, подари на публиката и три концерта на групите  Project 7, Overground Brass Band и Mike Sax & X Key.

„С „Джаз в цялата страна“ целим да повишим видимостта на регионалните джаз сцени и да ги активизираме, да подкрепим местните артисти, да свържем ученици и преподаватели, да стимулираме развитието на джаз културата в страната, да удовлетворим нуждите на традиционните публики на джаза и да привлечем към жанра нови почитатели, които да открият лекотата и прелестта на този жанр. В хода на събитията създаваме звукозаписи, които впоследствие постоянно звучат в ефира на Jazz FM, както и документални свидетелства за съхраняване на историята на българския джаз и за неговото популяризиране“, споделят за фестивала от Jazz FM.

В началото на миналата седмица стартира „Цветовете на джаза“, организиран от Община Стара Загора, където в три вечери публиката се наслади на големи имена от джаз общността, а в последните два дни Младежката сцена даде поле за изява на младите таланти в града.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top