Прокуратурата повдигна обвинения срещу 31-годишен мъж за отвличане на 17-годишно момиче при условията на домашно насилие

Окръжната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем Е.И., на 31 г., за това, че на 2 юни в село Габарево, обл. Стара Загора, е отвлякъл 17- годишно момиче, като деянието е извършено спрямо непълнолетно лице при условията на домашно  насилие - престъпление по чл. 142 т.3 и т.5А вр.ал.1 от Наказателния  кодекс.

Е.И. е обвинен и за това, че на същата дата, е принудил пострадалото непълнолетно момиче да извърши нещо противно на волята  си, като употребил за това сила и деянието е извършено при условията  на домашно насилие - престъпление по чл. 143 ал. 3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че допреди няколко месеца Е.И. и пострадалата живеели на семейни начала, но се разделили. Е.И. я принудил да се върне при него. Подаден е бил сигнал в полицията. Обвиняемият Е.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Действията по разследването продължават.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top