Старозагорският куклен театър ще участва в първия “Дворец на куклите и децата в НДК“

През месец юни Старозагорският куклен театър ще вземе участие в новия фестивален формат на  Национален дворец на културата - НДК  – „Дворец на куклите и децата“. През първите два уикенда от месеца (1,2,8 и 9 юни) в зала 6, прилежащото ѝ фоайе и южната тераса (вход А6), децата ще преживеят вълнуващи мигове с образователни куклени спектакли, концерт с детски песнички с участието на очарователната Керана, детски работилници, игрите от 80-те и 90-те, с които родителите им са израснали и какво ли още не.

Куклен театър Стара Загора се включва с 4 постановки: на 2.06 от 11:30 е „Неродена мома“, а същият ден - 2.06 от 18:00 е спектакълът „Зайчето Питър“. На 9.06 от 11:30 можете да гледате „Храбрият шивач“, а от 18 часа е представлението на „Барон Мюнхаузен“

Пълната програма на фестивала може да бъде намерена тук  https://bit.ly/3QTsHz0 През цялото време на фестивала зала 6 ще бъде декорирана с кукли от известни спектакли, дело на професор Васил Рокоманов, създал сценографията на над 100 куклени спектакъла у нас и по света. Куклите са предоставени от Държавна опера – Стара загора и са от оперите „Турандот“ и „Фауст“.

Билети за всички събития могат да бъдат закупени на касите на НДК и онлайн оттук  https://www.tickets.ndk.bg

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top