И в празничните дни 24 и 25 май в Община Стара Загора ще приемат заявления за гласуване по настоящ адрес

Започваме оборудване на изборните помещения, ще имаме допълнителни кутии за бюлетините по решение на ЦИК, съобщи днес временно изпълняващият длъжността секретар на Община Стара Загора Делян Иванов. Той отговаря за организационно-техническата подготовка на изборите за членове на Европейски парламент и за 50-о Народно събрание, насрочени за 9 юни.

В срок до 25 май се подават заявленията за гласуване по настоящ адрес, припомни г-н Иванов. „Виждаме, че в сравнение с предходни избори са подадени малко заявления - 1200 броя, а за сравнение на предходния избор имахме подадени 3820“, посочи той. Всеки гласоподавател, който иска да се възползва от това си право, може да го стори и в последния момент. На 24 и 25 май, които са официални почивни дни, ще има дежурни в сградата на Община Стара Загора и във всички кметства и кметски наместничества на територията на цялата община. Така че всички, които искат да заявят гласуване по настоящ адрес, ще могат да го направят.

Общият брой избиратели в предварителните избирателни списъци е 140 327 души. Очакваме крайния срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес, тогава ще добавим към това число и броя на подадените заявления, допълни Делян Иванов.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top