Община Стара Загора работи за нови и качествени услуги

„Това, което е важно за нас и много пъти сме го обсъждали с кмета Живко Тодоров, е да уплътним социалните услуги със съдържание. За хората да има услуги, услугите да имат потребители и те да са доволни, да откликваме максимално на това, което вече съществува, а и като допълнителни искания в процеса на работа“, обобщи визията си зам.-кметът на Стара Загора Павлина Делчева.

Най-актуалният проект, с който екипът й е ангажиран, е проектът по енергийна ефективност за Дневния център за деца и младежи с увреждания в бившата детска градина „Пчелица“. „Това са държавно делегирани дейности, но Община Стара Загора е изключително важна, защото тук реално се случват нещата и от нас зависи услугата не само да я има, но и да функционира качествено“, изтъкна зам.-кметът.

Най-вече материалната база трябва да се постараем да подобрим, е мнението на градоначалника на Стара Загора Живко Тодоров. „Тази година проектираме доста ремонти, направили сме си пълен план с г-жа Делчева как действаме за целия мандат и ще реализираме всичко замислено, за да са доволни хората от това какво получават като услуга“, декларира Живко Тодоров.

Община Стара Загора разглежда възможностите за откриване и на нови социални услуги, една от които е „Заместваща грижа“, съобщи още зам.-кметът Павлина Делчева.

Новата услуга, която е за краткосрочна грижа, ще бъде разработена и апробирана след съответните законови промени. „Това е услуга за примерно няколко дни в месеца, за хора, които няма на кого да поверят обгрижването на своите близки за определен период от време. Или дори само за една нощувка, за да могат близките на човек с увреждане поне временно да облекчат своя личен или семеен живот“, разясни г-жа Делчева. Ще откликнем на исканията на хората, това е по тяхна инициатива, увери зам.-градоначалникът с ресор „Общинска собственост, здравеопазване и социални дейности“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top