Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: В Стара Загора ще инвестираме в образование и иновации

„Образованието е нашият най-значим приоритет и сме го доказали с последователната си работа през годините. Благодарение на нас бяха осигурени значителни средства за региона на Стара Загора – за обновяване на базата на училищата, учебните кабинети, спортните салони и игрищата, но те не са достатъчни и трябва да продължим в тази посока. Необходими са значителни инвестиции и в Тракийски университет, за да утвърдим статута му на едно от 6-те най-модерни висши училища в България. Ще го развием като център на инженерно-техническото образование, ако искаме регионът да бъде индустриален и да се развиват иновациите и водородните технологии. Този ход ще доведе до създаване на високоплатени работни места и ще помогне за задържането на млади специалисти в региона“ – заяви Красимир Вълчев, водач на листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район.

Бившият министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов подчерта, че в управленската програма е заявена сериозна финансова подкрепа за училища, професионални гимназии и детски градини за подобряване на условията в кабинетите, класните стаи, спортната инфраструктура и облагородяване на дворните пространства. Той припомни, че по предложение на ГЕРБ – СДС в Народното събрание са гласувани големите проекти за пълно обновяване на част от базата, в която децата ни учат и прекарват голяма част от времето си. Трите общежития за студенти на Тракийски университет също ще бъдат изцяло реновирани по тази програма.

Красимир Вълчев припомни още, че по предложение, внесено от ГЕРБ – СДС, беше прието увеличението и поддържането на високи възнаграждения на университетските преподаватели и персонала във висшите училища.
„На 15 май проведохме среща с ректорите на университетите и синдикатите, на която категорично заявихме, че този ангажимент ще бъде изпълнен след изборите, ако получим нужните места в Народното събрание. Става въпрос за увеличение на възнагражденията средно с 30%. През последните три години заплатите във висшите училища несправедливо изостанаха и това задължително трябва да бъде променено. Така месечната заплата на асистент например ще стане над 2500 лева. Ще увеличим и стипендиите на докторантите. Последователни сме и към възнагражденията на учителите, които ще продължат да бъдат в размер поне 125% от средната за страната заплата“ – каза в заключение Красимир Вълчев.

За ГЕРБ – СДС на изборите за членове на Европейския парламент и народни представители се гласува с № 22.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top