Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Тази неделя 21 април за втора поредна година в Стара Загора ще се проведе 5К Beroe Road Race. Това съобщиха на пресконференция днес по повод 100 години лека атлетика в България и 70 години СКЛА „Берое“ Стара Загора председателят на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Иван Колев, Емилия Драгиева, заместник-председателят на лекоатлетическият клуб „Берое“ и началникът на отдел „Спортни дейности“ при Община Стара Загора Петко Крумов.

„Искам да споделя с вас, че този проект 5К Beroe Road Race, е изцяло организиран от младите треньори в клуба - Иван Попов и Елеонора Драгиева. Имаме чудесни условия за работа благодарение на грижите от страна на Община Стара Загора.“, коментира Емилия Драгиева

5К Beroe Road Race ще се проведе отново в парк „Артилерийски“. Началото е от 10:30 часа в неделя на 21 април. Трасето стартира от обновения парк „Артилерийски“ и преминава през едни от най-главните и равни булеварди на града. Уникално състезание, което ще предостави на всички участващи възможността да се заредят с много положителни емоции и да предизвикат себе си за едно наистина бързо бягане на 5км. Трасето на състезанието е лицензирано и подходящо за абсолютно всички любители на бягането.

Тази година участие ще вземат и гости от 5 държави – Кения, Кипър, Нидерландия, Дания и Белгия.

На 21 април, освен 5К Beroe Road Race ще има и общоградско бягане за деца. Над 600 са децата заявили участие в кроса на 600 метра. Всяко дете ще получи и медал за участие.

Председателят на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Иван Колев допълни още, че тази година на 15 май се завръща лекоатлетическият турнир „Самарско знаме“ след 4 години прекъсване.
„Турнирът ще бъде определено интересен, тъй като дисциплините, които планираме да присъстват са в полза на атлетите, гонещи нормативи.“- допълни той.

„Следват два национални шампионата за атлети под 18 и 20-годишна възраст. Очаква се участие в състезанията да вземат от 700 до 900 атлети. Националните лагери се предвижда да са отново в Стара Загора, което е от полза за целия град, за клуба и състезателите.“ – каза още Колев.

СКЛА „Берое“ е клуб с дългогодишни традиции в Българската лека атлетика. През всичките години на своето съществуване Берое неизменно присъства в топ 10 на най-успешните лекоатлетически клубове в страната. Тук са се подготвяли и се подготвят много национални състезатели. Клубът провежда тренировки в лекоатлетическия стадион „Берое“ в Стара Загора. В него членуват състезатели от всички възрастови групи. Специализира в спринтовите и скоковите дисциплини, но също така има изявени състезатели на средни и дълги разстояния. В момента в клуба има десет треньори, занимаващи се с повече от 200 състезатели.

Организаторите се извиняват за неудобството, което ще причинят на гражданите поради временна организация на движението по време на състезанието 5К Beroe Road Race.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top