Oстава в ареста 28-годишен мъж, причинил смърт на едно лице при катастрофа и избягал от местопроизшествието

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 28-годишния Я. Г., който е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 09.04.2024 г. в гр.Стара Загора, при управление на лек автомобил, марка „Киа“, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 54-годишен мъж, като е избягал от местопроизшествието.

Съдът, след като обсъди всички събрани доказателства, намери, че е налице обосновано предположение относно авторството на деянието, а именно че обвиняемият е извършил престъплението, за което е започнато досъдебно производство. Въпреки чистото съдебно минало на Я. Г., за да вземе най-тежката мярка за неотклонение, съдебният състав прие, че съществува опасност същият да се укрие, така както е постъпил непосредствено след извършване на процесното деяние. Според съда, не са налице данни за наличие на основателна опасност 28-годишният мъж да извърши друго престъпление, независимо от наличието на констатирани нарушения, свързани с негови административни нарушения като водач на моторно превозно средство.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top