Съвместно областно учение за реакция при настъпване на тежко пътнотранспортно произшествие се проведе в Стара Загора

Екипи на ОДМВР-Стара Загора и РДПБЗН-Стара Загора участваха в съвместно областно учение под ръководството на областния управител Ива Радева. То се проведе на 10 април на територията на летището край Стара Загора. В него участваха още представители на Областна администрация-Стара Загора, Държавна агенция „Безопасно движение по пътищата“ , Община Стара Загора, Спешен център-Стара Загора, БЧК, Областно пътно управление, РУО-Стара Загора, Спасителен клуб „За бъдеще“ – Стара Загора, Национален фенклуб „Берое“ и др.

В рамките на учението бе инсценирана тежка катастрофа с участието на четири превозни средства, като едното се преобръща и запалва, има загинали, в другото превозно средство има чужди граждани без документи за самоличност. Представителите на всички институции осъществяваха действия според правомощията си. По време на учението бяха предприети действия по гасенето на пожара, освобождаване на затиснатите пътници и оказване на първа медицинска помощ на пострадалите, полицейските служители също се отзоваха на сигнала в рамките на учението и осигуриха обходен маршрут и безопасност на движението.

Учението на място наблюдаваха над 70 ученици от гимназии в област Стара Загора. Ръководителите на институциите ги призоваха да бъдат отговорни участници в движението.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top