“Апокалипсисът идва в шест вечерта“ ще бъде представен пред старозагорската публика

На 10 април от 19:30 в Стара Загора ви каним да гледате "Апокалипсисът идва в 6 вечерта". Драматургията e на Георги Господинов, режисирана от Лео Капон. Постановката на Държавен куклен театър Пловдив гостува на сцената на Старозагорския куклен театър.

Пиесата е носител на националната награда ИКАР за най- добър български драматургичен текст през 2004г. Поставяна е в България, Австрия и Франция.

„Свечеряване, късни отблясъци от залез, по- скоро една оранжево-лилава ивица, която пресича хоризанта. Все едно времето е спряло в онази минута, когато светлината вече си е отишла, но мракът още не е дошъл. И в тази дълга минута се случват историите тук. Годините могат да текат по- бързо от нея, но минутата си остава“, казва в резюме за пиесата си авторът Георги Господинов.

„Апокалипсисът идва в шест вечерта“ събира истории за това как минаха 90-те и как влязохме в новото хилядолетие с по един микроапокалипсис в аванс. Истории, сенки и гласове, които се навързват, допират, понякога през отделна фраза, за да дадат силуета на едно тяло, ранимо, неразказано, направено от самота и неосъщественост. Апокалипсисът не е непременно огън и жупел, тръбящи ангели и глобален срив. Понякога краят на света е нещо много лично и всекидневно.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top