Оставиха в ареста 36-годишен мъж, причинил пътнотранспортно произшествие, при което е загинал велосипедист

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 36-годишния А. Н.

Повдигнатото спрямо него обвинение е за това, че на 04.12.2023г. по път II-66, община Стара Загора, между с.Богомилово и с.Ракитница, като водач на лек автомобил e нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедист, като деянието е извършено след употреба на амфетамин, установено по надлежния ред с „Дрегер Дръг Текст 5000“.

Престъплението, за което А. Н. е привлечен към наказателна отговорност, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това качество. Съдът намери, че А. С. е лице с висока степен на обществена опасност. От данните, съдържащи се в справката му за съдимост, е видно, че той има предишни осъждания за извършени престъпления от общ характер, включително за управление на МПС без съответното свидетелство, на лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено. Справката за нарушител дава основание на съда да приеме, че обвиняемият е системен нарушител на правилата за движение по пътищата и че налаганите му административни наказания за допусканите от него нарушения не са изпълнили своята функция. В настоящият случай съдът счете, че посочените данни за обвиняемия и обстоятелството, че деянието е извършено след употреба на наркотично вещество, сочат на опасност същият да извърши други престъпления, в частност такива по транспорта.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top