Осъдиха на 2,8 години затвор мъж откраднал книги от къща в Стара Загора

Мъж, откраднал книги и други движими вещи, е осъден на ефективно лишаване от свобода Районен съд – Стара Загора постанови първоинстанционна присъда, с която наложи на 38-годишния Г. К. наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Съдебният състав призна криминално проявения Г. К. за виновен в това, че в периода от 03.03.2023 г. до 06.03.2023 г. в гр.Стара Загора, от необитаем частен дом, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот – счупване на стъкло на стая, на три пъти е отнел чужди движими вещи, без съгласието на владелците им, с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Предмет на кражбата са 300 броя книги –художествена литература, телевизор и самовар, оценени на обща стойност в размер на 1369.67 лева. Подсъдимият продал книгите, а другите вещи задържал за себе си.

От наказанието на Г. К. ще бъде приспаднато времето, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Пред Районен съд – Стара Загора делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание бе намалено с една трета. В съдебно заседание подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top