Пожар изпепели около 650 квадрата покрив на жилищен блок в Стара Загора

Пожар е изпепелил покрив на жилищен блок в Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е получен в ранните часове на съботния ден. Установено е, че вследствие на пожара са унищожени около 650 квадратни метра покривна конструкция и 24 тавански помещения с домашно имущество в тях.

В стихията домовете си са загубили две семейства, които са в тежко социално положение - с възрастен болен човек и с малко дете. За тях е осигурено временно настаняване, съобщи в личния си фейсбук профил заместник-кметът на община Стара Загора Павлина Делчева. "Всички останали живущи в кооперацията са намерили подслон при близки и роднини“, обясни Делчева. Тя допълни, че днес предстои среща за обсъждане на действията, които ще бъдат извършени в помощ на пострадалите.

По първоначални данни причина за възникналия пожар е повреден комин. Щетите са в процес на установяване./БТА

Коментирай!

#1
А застраховки? - 2023-11-27 13:48:35

За 52 лв. на година? Няма и по 5 лв. на месец,ама що да ги даваме за глупости, като държавата дава. Време е да се помисли за задължителна застраховка на жилища и имущество и да се направи държавен фонд.

Още новини

Scroll To Top