За първи път Стара Загора е домакин на Шампионат за работни кучета „Купа Тракия”

На 25 и 26 ноември (събота и неделя) на спортен комплекс „Колодрум” в Стара Загора  ще се проведе Шампионат за работни кучета БНФК IGP „Купа Тракия” 2023 г., привличащ почитатели на спортовете с кучета и на работните породи. Началото е от 10.00 часа, а официалното откриване е предвидено за 12.00 часа в събота.Събитието се организира за първи път под липите и е с вход свободен – отворено е за всички желаещи да се запознаят с „висшия пилотаж” в обучението на кучета.

В двата дни на терена ще се съберат  участници от цялата страна и чужбина, които ще бъдат разделени в три специфични дисциплини на IGP спорта  - „Послушание”, „Следа” и „Защита”.

В съдийския състав има международно участие -  специално за събитието от Италия идва Фабрицио Копола, който е дългогодишен съдия с много опит, заедно с него ще бъде и фигурантът Джеймс Боус.

Публиката ще може да се запознае с работните породи като НОК, Белгийска овчарка и други, както и да се наслади на завидната им подготовката и умения.

Организатор на ексклузивното за града събитие е „Кучилище Стара Загора“, с подкрепата на Община Стара Загора и ОДБХ – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top