Община Стара Загора отново бе част от кампанията “Да изчистим България заедно”

Служители на Общинска администрация Стара Загора, заедно с доброволци, бяха част от националната кампания на bTV “Да изчистим България заедно”. Три бяха локациите, избрани от администрацията в съботния ден, а консумативите бяха осигурени от звено “Озеленяване и комунални дейности”. 

В парк “Александър Стамболийски“, част от кампанията бяха зам.-кметът по “Транспорт, чистота и екология” Радостин Танев, общински съветници, звено “ОКД” и десетки доброволци. Подменени са счупените фризове на всички пейки и са обновени с нов цвят. Секретарят на Общинска администрация Делян Иванов, началници на отдели и служители се включиха в почистването на зелените площи на парк „Загорка“ и труднодостъпните места.

Третата локация бе районът около Стария чинар, където също бяха направени уборка и освежаване на парковата мебел.

За всички желаещи да почистят междублоковите си пространства, зелените площи, спортните и детските площадки в районите, в които живеят, бяха осигурени чували и ръкавици от административните бюра в града в дните 14 и 15 септември.

С мисъл за околната среда в кампанията се включиха институции, неправителствени организации и местни фирми.

Традиционно, за количествата депонирани отпадъци, събрани в рамките на кампанията, не се дължат отчисления по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top