Близо 90 точки ще гласуват на днешното си заседание общинските съветници в Стара Загора

Близо 90 точки ще гласуват общинските съветници в Стара Загора на днешното редовно заседание на местния парламент. На редовното мартенско заседание на Общинския съвет в Стара Загора ще бъде гласувано предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване върху имот частна общинска собственост на УМБАЛ „Проф д-р. Стоян Киркович“. Това става известно от материалите за предстоящото заседание, което ще се състои утре, от 9:00 часа, в зала „П.Р. Славейков“, публикувани на официалния сайт на местната администрация.

Теренът, с площ от 1000 квадратни метра, ще бъде използван за изграждане на хеликоптерна площадка с размери 30 на 30 метра и се намира на север от Клиниката по инфекциозни болести, става известно от предложението на кмета Живко Тодоров.

„УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора е единственото лечебно заведение с най-високо ниво на компетентност по медицинските дейности, оказващо лечебна и консултативна помощ за лечебните заведения в Югоизточна България“, се казва още в мотивите на предложението. По време на заседанието ще бъде определен периодът за безвъзмездно предоставяне на терена, ако това бъде одобрено от общинските съветници.

Очаква се да бъде гласувана на второ четене и Наредбата да условията и реда за тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Стара Загора, както и приемане на разчети и лимити за 2023 година на местната администрация.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top