Младежи ГЕРБ – Стара Загора с инициатива в защита на работата на комплекс „Марица изток“

Младежите от ГЕРБ от област Стара Загора организираха инициатива в защита на дейността на комплекс „Марица изток“ и съхраняването на работните места. Заедно с кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС, членове и симпатизанти, те се събраха пред сградата на Областна администрация, облечени с тениски с надпис МАРИЦА ИЗТОК Е БЪЛГАРИЯ, за да отправят послания.

„Има държави и региони в Европа, които защитиха своя въгледобив. Искаме от българските политици също да отстояват националния ни интерес в сферата на енергетиката! ГЕРБ – СДС категорично заяви, че това е наша кауза и национален приоритет“ – заяви Бояна Танева-Манова, кандидат за народен представител от коалицията в Старозагорски избирателен район. Тя добави, че „Промяната“ иска закриване на комплекса „Марица изток“ в следващите 3 години. „Мотивът не е опазване на природата, а лични интереси и лобиране за техните спонсори“ – коментира Бояна Танева-Манова.

„Запазването на въгледобива и производството на електрическа енергия от местния ресурс са гаранция за развитието на региона на Стара Загора като икономически център. Това означава работни места, достойни заплата и по-висок стандарт на живот. Закриването на комплекса или подмяната му със завод за батерии обрича региона на икономическа смърт. Загубата на хиляди работни места означава обезлюдяване. Младите хора ще избягат от нашите общини, а родителите ни ще останат без алтернатива за работа и без доходи“ – обяви кандидатът за народен представител Мартин Мартинов.

След това всички присъстващи се отправиха към Общината и на централния булевард направиха флашмоб с каузата на ГЕРБ – СДС: МАРИЦА ИЗТОК Е БЪЛГАРИЯ. Те призоваха на 2 април да се гласува с № 2, за да бъде България стабилна отново.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top