Кметът Живко Тодоров поздрави дамите от баскетболен клуб „Берое“ за поредното им спечелване на Купата на България

Женският баскетболен отбор „Берое“, който е безапелационен носител на Купата на България, след спечелването ѝ за четвърти пореден път, днес бе поздравен от кмета  на Стара Загора Живко Тодоров.

„Благодаря специално на треньора на клуба – Таня Гатева. Благодарение на нея – за четвърти път Купата на България е в Стара Загора. Благодаря за усилията на всички момичета, които  ни доказаха за пореден път, че нежната част на обществото всъщност е силна. Успехите говорят сами за себе си“, сподели кметът на общината Живко Тодоров. Той припомни как до преди няколко години, никой  не е предполагал, че Стара Загора ще бъде на върха толкова убедително в баскетбола при жените. „Това нямаше как да се случи без общите ви усилия, без екипността ви. Добрите резултати са дело и  на спонсора на отбора – фирма „Градус“, защото всички знаем, че за спорта трябват средства“, каза още Тодоров. „Продължавайте да носите успехи за града ни, но и за себе си, защото всеки един покорен връх в спорта, ви дава много и в личен план. Медалите са гордост за всички ни“, допълни още кметът. Той подчерта, че подкрепата на Община Стара Загора към спортистите ще продължи, за да се чува все по-често името на града и отборите му.

„Надявам се отново скоро да се съберем за нови успехи на отбора“, каза старши треньорът на „Берое“ Таня Гатева. „Имаме добър отбор, за който работихме усилено. Потенциал има и в младите състезателки. Благодаря на всички момичета, които проявяват изключителен характер и себераздаване. Дължа им дълбока благодарност, както и на всички, които ни помагат – Общината, спонсорите ни. В днешно време е важно да съхраним моралните ценности, защото те също са част от спорта, от отборния дух“, сподели още Гатева пред медиите днес. 

Момичетата, които се раздават на терена достойно при всеки мач, също изказаха благодарност за подкрепата, която получават от треньорите, както и от публиката в залата. Дамите отбелязаха, че не е никак лесно да се стикова добър тим, но веднъж случило се – нещата се получават. „12 жени сме, с различни характери, никак не е лесно, но с добър треньор, какъвто е Таня Гатева, не сме имали проблем. Научихме се на толерантност и мотивация за успехи. Всички се раздаваме на терена“, сподели капитанът на шампионите Виолина Кочева.

Специални плакети, в знак на благодарност за успехите, връчи кметът Живко Тодоров на дамите от „Берое“. Таня Гатева бе удостоена с отличие за високи постижения и отдаденост към отбора, с който за четвърти път печели шампионата.

В срещата с представителите на старозагорските медии присъстваха още ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, президентът на баскетболния тим Валентин Тотев, кондиционният треньор на дамите Христо Тодоров и физиотерапевтът Сияна Славова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top