Съдът в Стара Загора остави в ареста 18-годишнен, разследван за подпомагане на нелегални мигранти

Окръжен съд – Стара Загора остави в ареста 18-годишния С. С., разследван за подпомагане на афганистански граждани да преминат незаконно през страната

Тричленен състав на Окръжен съд – Стара Загора потвърди определението на Районен съд – Стара Загора, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо С. С. на 18 години.
Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това,  че на 28.02.2023 г. на км 196 на Автомагистрала „Тракия“, в землището на гр.Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез използване на товарен автомобил, марка „Ивеко“, противозаконно е подпомогнал 57 граждани на Афганистан  да преминат през страната ни.
Окръжните магистрати приеха, че районният съд правилно е направил извод за обоснованост на предположението, че обвиняемият е извършител на деянието по обвинението. Според въззивния състав е налице реална опасност С. С. да се укрие или да извърши друго престъпление. Макар той да е с чисто съдебно минало, да има постоянно местоживеене и да е все още учащ, извършеното от него деяние разкрива изключително висока степен на обществена опасност, тъй като е подпомогнал голям брой чужденци – петдесет и седем афганистански граждани, да преминават през страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България, и то по начин, поставящ в опасност живота и здравето им.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е окончателно.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top