54 точки ще гласуват на днешното заседание на Общински съвет Стара Загора

Днес Общинския съвет в Стара Загора ще проведе първото си редовно заседание за 2023 година. То ще започне в 9:00 часа в зала "П.Р.Славейков" по време на него ще бъде гласуван избор за временно изпълняващ длъжността обществен посредник на територията на община Стара Загора.

Причината за промяната е, че досега действащият омбудсман Надежда Чакърова подаде оставка, тъй като беше назначена за заместник-кмет в община Стара Загора с ресор„ Образование, здравеопазване и социални дейности“.

"Предсрочното прекратяване на правомощията на г-жа Чакърова като обществен посредник налага избирането на временно изпълняващ длъжността ѝ до провеждането на конкурс за избор на нов. Предлагам на общински съвет да бъде избран настоящият правен сътрудник г-н Георги Туртуриков, който е от екипа на обществения посредник", се казва в предложението на председателя на Общинския съвет Мария Динева.

По време на заседанието ще бъде разгледан и гласуван и годишният отчет за дейността на обществения посредник на Община Стара Загора за 2022 г., както и ще бъде създадена временна комисия за конкурс за обществен посредник на територията на Община Стара Загора.

В дневния ред на местния парламент влизат общо 54 точки.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top