Oт днес старозагорските ученици ще учат онлайн

Оформянето на оценките в края на първия учебен срок е основанието учениците в област Стара Загора да учат от утре в електронна среда, каза за БТА Милена Йолдова - Стоянова, началник на Регионалното управление по образованието (РУО) в Стара Загора.  Не трябва да се създават предпоставки за невъзможност за оформяне на срочните оценки, обясни тя.

От утре до 27 януари, включително, учениците от област Стара Загора ще учат в електронна среда. По-рано днес от РУО поискаха това заради удължаването на грипната епидемия в областта до 31 януари и препоръките, направени от здравните власти, а  Министерството на образованието и науката даде разрешение за това.

Заболеваемостта oт грип и остри респираторни заболявания в област Стара Загора за последните седем дни - от 16 до 22 януари, е 312,2 заболели на 10 хиляди души население, показва публикуваната на официалната страница на здравната инспекция статистика. Toва е леко понижение в сравнение със стойностите от предходната седмица, когато регистрираните заболели бяха 312 на 10 хиляди души.

По време на грипната епидемия в областта се преустановяват плановите консултации на здрави бременни жени и деца; всички профилактични прегледи, задължителни имунизации и реимунизации; свижданията в лечебните заведения. Допускат се изключения в ситуации на терминално болни.

Здравните власти посочват, че ще се провежда стриктен всекидневен филтър в детските заведения, деца със симптоми на остри инфекциозни заболявания не се допускат в детското заведение. Прави се засилена текуща дезинфекция на повърхности, играчки и др. и проветряване на помещенията на всеки час. Всички лица, когато се намират в лечебни и здравни заведения, са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

Най-висока заболяемост е регистрирана във възрастовата група от 0 до 4 години, следвана от заболяемостта в групата  от 5 до 14 години, посочиха от Регионалната здравна инспекция в града

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top