Жълт код за силни ветрове в област Стара Загора днес

Силни ветрове и високи за януари температури в сряда. Облачността ще е променлива, по-често значителна. Кратки дъждове ще паднат в крайните южни и западни части на страната.

Южният вятър ще се усили още и в някои райони северно от планините, както и в Източна България скоростта му може да надхвърля 100 километра в час.

В 7 области е обявен оранжев код за силен вятър- Монтана, Враца, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Кърджали и Хасково. В останалата част на страната кодът е жълт.

Заедно със силния вятър обаче ще продължи и преноса на по-топъл въздух. Минималните температури утре вече ще са между 5 и 13 градуса. Максималните ще са почти пролетни и ще достигнат  от 14 до 19, 20 градуса.

Планините утре няма да са подходящи за туризъм. Вятърът във високите и открити части ще бъде ураганен със скорост над 120 километра в час. Облаците често ще успяват да скрият слънцето, а по-съществени валежи се очакват в Пирин и Родопите. И тук ще се затопля, като в курортите температурите ще са положителни, а по върховете около нулата. Снежната покривка ще намалява.

В четвъртък времето у нас ще остане топло и ветровито с кратки валежи в крайните западни райони. В петък над страната ще е предимно облачно, а валежите ще има на повече места. Следобед ще започне да застудява и в нощта срещу събота в Западна България дъждът ще преминава в сняг. През почивните дни температурите вече ще са с почти зимни стойности. Ще се задържи предимно облачно с превалявания дъжд, а във високите западни полета и от мокър сняг. Валежи от дъжд ще има и в началото на новата седмица, а максималните температури ще са около 9-10 градуса.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top